• English
  • Ελληνικά

Πανος Καραν: “Αν μπορώ να αφήσω αυτόν τον κόσμο ακόμα λίγο καλύτερα από ό, τι τον βρήκα, τότε η δική μου είναι μια ζωή που αξίζει να ζήσω.”

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΑΝ (Παναγιώτης Καρανικόλος) γεννήθηκε στα Χανιά της Ελλάδας και αποφοίτησε από το PIERCE το 2000. Στο γυμνάσιο αποδείχθηκε ότι ήταν ένα πανίσχυρο θαύμα, με ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική και τον αθλητισμό. Είναι πιανίστας συναυλιών και εκπαιδεύτηκε στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής. Σε ηλικία 19 ετών, έκανε την επαγγελματική του εμφάνιση στο Southbank Center. Άλλοι χώροι περιλαμβάνουν το Carnegie Hall, το Queen Elizabeth Hall London, το Suntory Hall Tokyo, το Ερμιτάζ Θέατρο (Αγία Πετρούπολη), το Konzerthaus (Βιέννη και το Βερολίνο), το St Martin-in-the-Fields (Λονδίνο), την Όπερα του Τόκιο, το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, Teatro Sucre (Εκουαδόρ) και Carnegie Hall. Ήταν βραβευμένος στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνο “Jose Iturbi” του 2004 στη Βαλένθια της Ισπανίας Οι παραστάσεις του περιελάμβαναν τις συναυλίες πιάνου Rachmaninoff Νο. 2 και 3 και τον πλήρη κύκλο των συναυλιών πιάνου του Μπετόβεν. Το 2010, ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση Keys of Change, με το σύνθημα “Μπορεί η μουσική να αλλάξει τον κόσμο; Πιστεύουμε ότι μπορεί.” Τα έργα τον έχουν οδηγήσει στον Αμαζόνιο, την Ινδία, την Ιαπωνία, την Ουγκάντα, τη Σιβηρία, τη Βοσνία και τη Σιέρα Λεόνε. Ο Πάνος ζει στο Λονδίνο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

“Αν μπορώ να αφήσω αυτόν τον κόσμο ακόμα λίγο καλύτερα από ό, τι τον βρήκατότε η δική μου είναι μια ζωή που αξίζει να ζήσω.”

Ερ .: Ποια είναι τα τρία διαρκή μαθήματα που μάθατε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στο PIERCE;

  • Δεν είναι ποιους γνωρίζετε, αλλά ποιοι είστε.
  • Μπορείτε να είστε όποιος θέλετε.
  • Η πραγματικότητα ξεκινά από τα όνειρα.

Ερ .: Περιγράψτε το PIERCE με τρεις λέξεις.

Αποδοχή, προνοητική σκέψη, αλλαγή ζωής.

Ερ .: Ποια είναι μια από τις αγαπημένες σας αναμνήσεις PIERCE;

Το πρώτο μου ρεσιτάλ στο θέατρο PIERCE κατά τη διάρκεια του Open House, όταν ήμουν 14.

Ε: Τι σας λείπει περισσότερο από τις μέρες σου στο PIERCE;

Να γλιστρω στο θέατρο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος για να κάνω πρόβες, παίζοντας σε ένα από τα καλύτερα πιάνα που είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα – ένα μεγάλο Steinway.

Ερ .: Πού ήταν το αγαπημένο σου σημείο στην πανεπιστημιούπολη;

Μια μικρή γωνιά πίσω από παλιά σκηνικά στο παρασκήνιο του θεάτρου.

Ερ .: Ποιος ήταν ο αγαπημένος σας καθηγητής και γιατί;

Ο αθλητικός προπονητής Κώστας Ηλιόπουλος. Μου δίδαξε τη σημασία της συνεχούς σκληρής δουλειάς, τη σημασία της νίκης και την αξία της απώλειας.

Ερ .: Έχετε επικοινωνήσει με κάποιον συμμαθητή σας;

Είμαι σε επαφή με πολλούς φίλους από την αθλητική ομάδα. Είμαι ακόμα πολύ καλός φίλος με έναν συμμαθητή που γνώρισα την πρώτη ημέρα του σχολείου, ενώ περίμενα το λεωφορείο για το PIERCE.

Q.: Το PIERCE σας βοηθησαν κατά τη διάρκεια των μεταγενέστερων σπουδών σας και μετά;

Το PIERCE ήταν το σπίτι μου από τότε που ήμουν 12 ετών και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα. Όχι μόνο οι πόρτες του ήταν ανοιχτές για βοήθεια και συμβουλές μετά την αποφοίτηση, αλλά επίσης είμαι ιδιαίτερα περήφανος που το ACG ήταν δίπλα μου για το ντεμπούτο μου στο Carnegie Hall.

Ερ .: Ποια είναι η μεγαλύτερη συμβουλή που έχετε λάβει ποτέ;

Ποιος είπε ότι οι ελέφαντες δεν μπορούν να χορέψουν;

Ερ .: Τι (ή ποιος) σας εμπνέει;

Ταξιδεύοντας και είμαι σε ένα νέο μέρος που με προκαλεί.

Ερ .: Το σύνθημά σας στη ζωή;

Αν μπορώ να αφήσω αυτόν τον κόσμο ακόμα λίγο καλύτερα από ό, τι τον βρήκατότε η δική μου είναι μια ζωή που αξίζει να ζήσω.

 

Source: www.acg.edu

Site: https://www.panoskaran.com

Social media:

https://www.youtube.com/channel/UCGfPxpMuOrKS7DoA1pfQ8UA

https://www.instagram.com/panospianos/

Leave a comment