• English
  • Ελληνικά

Η συμμετοχή της Αριστέας Παναγιωτακοπούλου στην διεθνή  έκθεση στην Βενετία

Η κυρία Παναγιωτακοπούλου είναι απόφοιτος Deree με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων όπως επίσης και στην Διοίκηση Αθρώπινου Δυναμικού και Ευρωπαικών Βιομηχανικών Σχέσεων. Εργάζεται στην πετρελαική βιομηχανία έχοντας κάνει μία επιτυχημένη καρριέρα στον τομέα αυτό.
Παράλληλα το χόμπυ της ως φωτογράφου, έχει ταξιδέψει την δουλειά της σ΄εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και της έχει χαρίσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.
Το μήνυμά της ως καλλιτέχνη, σχετίζεται με την διατήρηση της ομορφιάς του φυσικού μας περιβάλλοντος.
Πρόσφατα φωτογραφίες της έκλεισαν την εκπομπή της ΕΡΤ 1 για το περιβάλλον που επιμελείται η Κατερίνα Χριστοφιλίδου.

IMG_6941

«  H διεθνής πλατφόρμα ΙTSLIQUID και η συμμετοχή της Αριστέας Παναγιωτακοπούλου στην διεθνή  έκθεση που διοργανώνει στην Βενετία »

Η ITSLIQUID είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που ιδρύθηκε το 2001 από τον Luca Curci, αφιερωμένη στην παγκόσμια διανομή πληροφοριών σχετικά με προσκλήσεις για συμμετοχές σ’ εκθέσεις και εκδηλώσεις σε ορισμένες από τις κορυφαίες γκαλερί τέχνης, μουσεία και ιδρύματα ανά τον κόσμο. Το ITSLIQUID έχει ήδη δημιουργήσει ένα αναγνωστικό κοινό με περισσότερους από 250.000 συνδρομητές. Ανάμεσά τους αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, καλλιτέχνες, συλλέκτες, κριτικοί τέχνης, επιμελητές, έμποροι και άλλες προσωπικότητες του διεθνούς κόσμου της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού.

Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Όμιλος ITSLIQUID έχει γίνει ένας πολιτιστικός κόμβος μεταξύ δημιουργικών, εκθεσιακών χώρων και λάτρεις της τέχνης. Μεταξύ τωνδιεθνών συνεργατών της είναι τα Art Now Fair, ArtVancouver, Design Tokyo, INDEX Qatar, INDEX Saudi, The Big 5 Construct Dubai, The Big 5 Construct Qatar, Photo LA Los Angeles και διεθνή περιοδικά όπως το ArtStyle. Ο Όμιλος ITSLIQUID υποστηρίζει μερικούς από τους πιο σημαντικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως η UNFCCC – Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, SSCS – Sea ShepherdConservation Society, One Tree Planted, The OceanCleanUp και Plastic Oceans, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα.

Η ITSLIQUID GROUP περιλαμβάνει ένα τμήμα αφιερωμένο στη διοργάνωση διεθνών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, διαχείριση εκθέσεων ζωγραφικής, φωτογραφίας, video art, εγκαταστάσεων και περφόρμανς. Διοργανώνει ατομικές και συλλογικές εκθέσεις, καλλιτεχνικά residencies και διεθνείς διαγωνισμούς. Στόχος του είναι να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες για να παγκοσμιοποιήσει τη γλώσσα της τέχνης, να συνδέσει καλλιτέχνες που εργάζονται σε κάθε μέρος του κόσμου.

Ο Όμιλος ITSLIQUID διαχειρίζεται μια ποικιλία χώρων τέχνης σε όλο τον κόσμο.

Από την έναρξή του, ο όμιλος Itsliquid έχει οργανώσει περισσότερες από 250 εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, με τη συμμετοχή περισσότερων από 5.000 καλλιτεχνών, σε περισσότερους από 60 διεθνείς χώρους σε Ιταλία, ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία κ.λπ. Οι περισσότερες από τις τελευταίες εκδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε μουσεία (CCCB – Centre de CulturaContemporània de Barcelona στην Ισπανία, NCCA – Εθνικό Κέντρο Σύγχρονων Τεχνών στη Μόσχα, κ.λπ.), γκαλερί και ιδιωτικά ιδρύματα.

Η ιδέα της πλατφόρμας ITSLIQUID βασίζεται στη ρευστότητα, την κίνηση, τη σύνδεση και την προσβασιμότητα. Κάνοντας τα πράγματα εύκολα.

Ο όμιλος TSLIQUID, σε συνεργασία με την VeniceEvents και το EGO’ Boutique Hotel, διοργάνωσε την έκθεση CANVAS INTERNATIONAL ART FAIR, μια διεθνή έκθεση φωτογραφίας, ζωγραφικής, video art, εγκατάστασης/γλυπτικής και performance art, που πραγματοποιείται στην Βενετία, σε δύο εκθεσιακούς χώρους, στην THE ROOM Contemporary Art Space από τις 3 έως τις 25 Μαρτίου 2022 και στην ITSLIQUID ART SPACE – Venice Grand Canal, από τις 4 Μαρτίου έως τις 25 Μαρτίου 2022, χάρη στη συμμετοχή περισσότερων από 100 καλλιτεχνών από περισσότερους από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

O εκθεσιακός χώρος ITSLIQUID ART SPACE – VeniceGrand Canal, βρίσκεται στον πρώτο όροφο του PalazzoBembo το οποίο βρίσκεται στην ιστορική συνοικία του San Marco.

Το Palazzo Bembo είναι ένα από τα όψιμα γοτθικά κτήρια βενετσιάνικης εποχής που χτίστηκε στη δεξιά πλευρά του διάσημου Canal Grande, λίγα μέτρα από τη διάσημη γέφυρα του Ριάλτο. Το όνομά του προέρχεται από τον ουμανιστή και λογοτέχνη καρδινάλιο PietroBembo, γνωστό για το λεγόμενο «γλωσσικό ζήτημα» κατά τον Ιταλικό XV αιώνα.

Η πρόσοψη του κτιρίου, με το γοτθικό της ύφος, είναι τόσο συναρπαστική όσο και το εσωτερικό του που χωρίζεται σε τρεις ορόφους και χαρακτηρίζεται από μεγάλα σαλόνια. Η σκάλα του 17ου αιώνα έχει θέα στην εσωτερική αυλή που οδηγεί στον ευγενή όροφο, όπου διακοσμήσεις χρονολογούνται από τον ίδιο αιώνα, σε στυλ μπαρόκ. Ο εκθεσιακός χώρος, στον πρώτο όροφο, έχει θέα στο Canal Grande και τη Γέφυρα του Ριάλτο, δίνοντας μια επιβλητική θέα τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα.

Η fine-art photographer Αριστέα Παναγιωτακοπούλου https://www.aristeapanagiotakopoulou.com/  επελέγη από την Itsliquid να συμμετάσχει στην εν λόγω έκθεση.Στον εκθεσιακό χώρο ITSLIQUID ART SPACE – VeniceGrand Canal, στο Palazzo Bembo εκθέτει τρία έργα της. Tα έργα αυτά είναι υποβρύχιες φωτογραφίες  τυπωμένεςκι επεξεργασμένες με την μέθοδο του υγρού γυαλιού.

Ενας από τους κοινούς στόχους της πλατφόρμας και της καλλιτέχνιδος είναι η αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά ζητήματα. Η καλλιτέχνης θέλει μέσα από την τέχνη της ν΄αναδείξειτην ομορφιά του περιβάλλοντός μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο υγρό στοιχείο που είναι η μεγάλη της αγάπη και να κινητοποιήσει τους θεατές της τέχνης της προς την κατεύθυνση της διατήρησής του.

Πεποίθησή της είναι ότι τα έμβυα όντα είναι άμεσα συνδεδεμένα με το περιβάλλον. Πιστεύει στην αναζωογωνητική ενέργεια της φύσης και στην δυνατότητά της να βοηθά τον άνθρωπο να επαναφορτίζει τις πνευματικές και σωματικές δυνάμεις του μέσα από την επαφή με την ομορφιά, την μεγαλοπρέπειά της και την ρευστότητά της μέσα από την εναλλαγή των εποχών, των καιρικών φαινομένων και της κίνησης του υγρού στοιχείου, είτε σε ηρεμία είτε σε αναταραχή. Το ανθρώπινο σώμα και η φύση πιστεύει ότι έχουν state ofthe art αναγεννητικούς μηχανισμούς που όταν λειτουργούν ανεμπόδιστα αποκαθιστούν τις βλάβες.

Οσο πιο υγιές το περιβάλλον τόσο πιο υγιή σωματικά και συναισθηματικά και τα όντα που ζουν σε αυτό.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα έργα της στον εκθεσιακό χώρο και εξωτερική φωτογραφία του PalazzoBembo.

Leave a comment