• English
  • Ελληνικά

Remedy / Opening reception

Postcard #1 Remedy

22.12.2022 – 22.01.2023

Πώς θεραπευόμαστε, πώς παραμένουμε δυνατοί, πώς γινόμαστε ανθεκτικοί.

Το Cream Athens είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το Remedy, μια έκθεση με νέα έργα 28 πρωτοποριακών καλλιτεχνών, που πραγματοποιείται στο TAF, The Art Foundation στην καρδιά της Αθήνας, στο Μοναστηράκι από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 έως την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023.

Σε μια περίοδο οπού ο κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις ερχόμενες από πολλά διαφορετικά μέτωπα, και ενώ η καταστροφική πανδημία μοιάζει παρελθόν, ένα θέμα προκύπτει από τα δεδομένα αναζήτησης της Google. Μια παγκόσμια προσπάθεια εύρεσης λύσεων, θεραπειών και μια βαθιά εξερεύνηση για τον εντοπισμό τρόπων να βρούμε αντοχή και να ξεπεράσουμε ότι έρχεται στο διάβα μας.

Η ιδέα της θεραπείας μπορεί να γίνει αντιληπτή ως κάτι που μπορεί να ανακουφίσει από έναν πόνο, ή να θεραπεύσει μια πάθηση; ένας τρόπος να διορθωθεί ή να λυθεί ένα πρόβλημα ή μια αισιόδοξη δήλωση που μπορεί να ανατρέψει αρνητικές σκέψεις. Ως ίαση μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και το όταν κάποιος λέει πως λυπάται για μια διαφωνία; είναι μια θεραπευτική διαδικασία που φέρνει τα πάντα στο φως και κλείνει ένα κεφάλαιο με διδάγματα και μια νέα μέρα μπροστά μας. Μέσα από ένα εικαστικό πέρασμα για την ερμηνεία της ‘ίασης’, η έκθεση αυτη έρχεται να μας υπενθυμίσει το πόσο χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, όχι μόνο για στήριξη αλλά για να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που απαιτούν την συλλογική μας δράση για να λυθούν.

Με νέα έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, το Remedy ελπίζει να εμβαθύνει
στην ικανότητα ή την αναγκαιότητα μιας συνεχούς προσπάθειας να έρθουμε πιο κοντά στην φύση μας.

Artists

Alexandros Alekidis, Emi Avora, Klavdia Balampanidou, Theo Bargiotas, Lila Boutari Lalaouni, Child of Difficulty, Lefteris Delimpasis, Athena Gronti, Haotique Irzzy, Holly Kay Silius, Harsimran Juneja, Melina Mosland, Vasilis Kampouris, Michaelis Karaiskos, Anders Lindseth, Charoula Nikolaidou, Ioannis Markakis, Konstantinos Mouchtaridis, Christina Papaioannou, George Petsikopoulos, Annie Riga, Alex Rokadakis, Jenny Saridi, Aliki Sitzoglou, Miriam Steinmacher, Eirini Vlavianou, Olga Irene Zafeiropoulou

Curated by Nia Hefe Filiogianni

Exhibition programme

Opening reception

Friday 23 Dec 2022, 7 – 10pm

Duration

Thursday 22 Dec 2022 – Sunday 22 Jan 2023

Wednesday – Sunday, 12 – 8 pm

(Please note that on 24, 25, 31 Dec 2022 & 1 Jan 2023 the gallery will remain closed)

Events

Performance | 7 Jan 2023, 11-12 pm

Workshops | 15 & 23 Jan 2023, 12-3 pm

Please visit our website creamathens.com to find out more about parallel events.

Follow us on IG @creamathens

Find out more creamathens.com

Get in touch info@creamathens.com

Address

TAF | The Art Foundation

Normanou 5, Monastiraki

Poster-Remedy_with-supporters

Leave a comment