• English
  • Ελληνικά

Κατερίνα Σολδάτου: “Ήθελα να είμαι δύο πράγματα – ο Σούπερμαν και η μπαλαρίνα. Κάθε χρόνο, επέμεινα να ντύνομαι σαν τον Σούπερμαν για να σώσω τον κόσμο. “

Κατερίνα Σολδάτου, Deree alumna

Επειδή η Ελλάδα έχει Ψυχή

Γνωρίστε την ακραία εναέρια χορεύτρια Κατερίνα Σολδάτου, μια Deree alumna, προκαλώντας αρκετά την αίσθηση που κρέμεται από τα όμορφα ορόσημα της Ελλάδας σε φουσκωτά πολύχρωμα υφάσματα. Μας μίλησε για το κίνητρό της, τον χρόνο της στο Deree, και για τις διάφορες πρωτοβουλίες και αιτίες που πιστεύει.

Αφαιρεί την ανάσα σου. Το κάνει. Είτε κλιμακώνει τα βάθη του φαραγγιού του Βίκου, κρέμεται πάνω από τη θεαματική σταγόνα των Μετεώρων, είτε κρέμεται πάνω από τη γέφυρα του καναλιού Κορίνθου, η ακραία χορεύτρια της Κατερίνας Σολδάτου σίγουρα θα σας εκπλήξει με τις θεαματικές εναέριες παραστάσεις της.

Μέσα από την Ελλάδα έχει ψυχές παραστάσεις, η Κατερίνα θέλει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την γενναιοδωρία των φυσικών, ανθρωπογενών και πολιτιστικών θησαυρών που έχει η Ελλάδα, καθώς αναστέλλει τον εαυτό της χρησιμοποιώντας μακριά υφάσματα από γέφυρες και φαράγγια και άλλα δραματικά σκηνικά, μαγικά χορεύοντας αέρας, καθώς την παρακολουθούν πλήθη – πέφτουν σαγόνια – κρέμονται από δεκάδες μέτρα ψηλά

Η Κατερίνα έχει επίσης ενώσει τις δυνάμεις της με την Greenpeace να παίζει στο πλοίο Rainbow Warrior στη διάσημη γέφυρα Ρίο-Αντιρρίου για να ευαισθητοποιήσει για την κλιματική αλλαγή φέτος και επίσης συνεργάστηκε με τον φημισμένο φωτογράφο Benjamin Von Wongh στην Κέρκυρα για να επισημάνει τους κινδύνους από τη χρήση πλαστικών στο οικοσύστημα μας , το 2018 (υποστηρίζεται επίσης από την Greenpeace), μεταξύ πολλών άλλων πρωτοβουλιών.

Όμως, τι της παρακινεί να επιδείξει τα έργα της κρεμασμένα τόσο ψηλά; Μεγαλώνοντας «δύο αγάπης ήταν ο χορός και ο αθλητισμός», σημειώνει η Κατερίνα, προσθέτοντας, «Ήθελα να είμαι δύο πράγματα – ο Σούπερμαν και η μπαλαρίνα. Κάθε χρόνο, επέμεινα να ντύνομαι σαν τον Σούπερμαν για να σώσω τον κόσμο. ”

Με τους γονείς της που φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, η Κατερίνα πέρασε τα πρώτα της χρόνια στο Μπέρμιγχαμ, παρακολουθώντας μαθήματα χορού σε πολύ νεαρή ηλικία όταν έφτασε στην Ελλάδα. Ακολουθώντας τα βήματα του μπαμπά της, αθλητή στίβου, η Κατερίνα έγινε η ίδια αθλητή στίβου, αλλά σύντομα επέστρεψε στα αγαπημένα της – κλασικός και μοντέρνος χορός. Έχει μια εντυπωσιακή σειρά πιστοποιητικών και διπλωμάτων, όπως από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού στους τομείς του Modern Dance και της Jazz, και είναι επίσης, αναπάντεχα, πιστοποιημένη εκπαιδευτής της Aerial Yoga. Πριν αρχίσει να κρέμεται από γέφυρες και άλλα εκπληκτικά σκηνικά, ίδρυσε την πρώτη Aerial Dance School στην Ελλάδα, την Aerial Ever After, την οποία μετονομάζει από τότε Beyond Aerial πριν από μια δεκαετία, με έδρα το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. «Όταν ήμουν 17, συνήθιζα να διδάσκω Αγγλικά στα παιδιά και δημιουργώντας το Aerial Ever After, ήταν μια αναγνώριση της συνειδητοποίησής μου ότι έπρεπε να επιστρέψω στο χορό. Ήταν τεράστιος κίνδυνος να ξεκινήσετε αυτό που είναι τώρα γνωστό ως Beyond Aerial. Δούλεψα σκληρά, τότε τα μέσα ενημέρωσης με ανακάλυψαν. Ωστόσο, η αναγνώριση όλης της σκληρής δουλειάς μου δεν ήρθε εύκολα. ”

 

Το έργο της Ελλάδας έχει ψυχή, η οποία έχει τραβήξει την προσοχή των τοπικών και ξένων μέσων ενημέρωσης «είναι μια ιδέα της οποίας ο κύριος στόχος είναι να αναδείξει το περιβάλλον και την ιστορία της Ελλάδας και να παρακινήσει τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά στη φύση και να ενισχύσουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση», σημειώνει, προσθέτοντας. «Αναλαμβάνουμε διάφορα έργα, κυρίως σε γέφυρες, τα οποία είναι συμβολικά επειδή φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, όπως στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Μια ομάδα ανθρώπων βγαίνει εκεί, έχει δραστηριότητες εκεί έξω. δεν είμαστε μόνοι εκεί, και υπάρχουν περισσότεροι που θα έρθουν στη συνέχεια. Αυτό που προσπαθώ να δείξω είναι ότι ένα άτομο μπορεί να κάνει μια αλλαγή », λέει η Κατερίνα.

Μέσα από το έργο της, η Κατερίνα προσπαθεί επίσης να ωθήσει τους ανθρώπους να βγουν από τις ζώνες άνεσής τους. “Είναι σημαντικό να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας, να βελτιωθείτε.

Λέει ότι οι σπουδές της στο Deree – The American College of Greece, όπου κέρδισε το Bachelor’s Marketing, την βοήθησαν να βγει από τη δική της ζώνη άνεσης «Αυτό που με βοήθησε ήταν ότι έπρεπε να κολυμπήσω σε βαθιά νερά. Όταν πήγα στο Deree για τέσσερα χρόνια, μελετούσα και ταυτόχρονα έκανα εξωσχολικές δραστηριότητες, αλλά δεν χρειάζομαι βοήθεια. Κολύμπησα με διαφορετικό ρυθμό, πολύ διαφορετικό από τους άλλους και όλα από μόνα μου. Η μελέτη του μάρκετινγκ με βοήθησε επίσης, καθώς μου έδωσε τη γνώση και την αυτοπεποίθηση να διακινδυνεύσω, να δημιουργήσω την εικόνα μου, να χρησιμοποιήσω το μάρκετινγκ για να προωθήσω εκείνες τις πρωτοβουλίες που με ενδιαφέρουν, να βελτιώσω τα αγγλικά μου, να κάνω τα πρώτα μου βήματα. Ήταν μια πρώτη στιγμή. ”

Έκτοτε, η Κατερίνα ξεκίνησε μια σειρά πρώτων, και τα έργα της εκφράζουν την «έντονη επιθυμία της να θυμίζει σε όλους τη φυσική ομορφιά που μας περιβάλλει, την οποία συνήθως θεωρούμε δεδομένη. Η ιδέα της ψυχής της Ελλάδας είναι να δημιουργήσει περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να αυξήσει το ενδιαφέρον για την ελληνική ιστορία και τη φυσική ομορφιά », λέει, επισημαίνοντας τη σημασία του χαρακτήρα. «Η Ελλάδα έχει ψυχή προβάλλει την εξέλιξή μας μέσα από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής, καθώς και τη μεγάλη σημασία του χαρακτήρα, της τέχνης και της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων στις μέρες μας.»

Ίσως έχετε δει την Κατερίνα σε πολλά βίντεο, όπως το 2014, όταν η Κατερίνα πρωταγωνίστησε επίσης στον χορό στον αέρα στην ταινία μικρού μήκους Games of Trust, η οποία κατατάχθηκε μεταξύ των δέκα καλύτερων ταινιών του Διαγωνισμού Ιδρύματος Ωνάση, που διοργανώθηκε από τον Ωνάση ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. Πρωταγωνίστησε επίσης στο τέλος του πολέμου, μια ταινία που διορίστηκε ως επίσημη ταινία για τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μιλώντας σε ένα TEDxAUEB (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) το 2018, όπου της ζητήθηκε να μοιραστεί τη δική της ερμηνεία σχετικά με το θέμα “Κενό”, η Κατερίνα μίλησε για το πώς αισθάνεται να κρέμεται ψηλά ή να χρησιμοποιεί μια ανάσα για να κάνει ελεύθερη κατάδυση σε μεγάλα βάθη.

«Ξεφορτώνομαι όλες τις σκέψεις. Βγαίνω έξω και είμαι απόλυτα σίγουρη. «Όταν κρέμεται από μεγάλα ύψη ή ελεύθερη κατάδυση σε βαθιά νερά μπαίνετε σε μια κατάσταση ροής, όπου βρίσκεστε στην πιο δημιουργική φάση, κόβετε όλη την περίσσεια, η φαντασία σας βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και αναπτύσσεστε μαγικά. Γι ‘αυτό επιλέγω αυτές τις ακραίες καταστάσεις, ώστε να μπορώ να μεγαλώσω ως άτομο, ως πνεύμα και πνεύμα, αλλά και ως καλλιτέχνης. Είναι μια καλή ικανότητα να ισορροπείτε στον αέρα ή να μετακινείτε ομαλά κάτω από το νερό και να διατηρείτε την ισορροπία στο σώμα και τα συναισθήματά σας. ”

Όταν ρωτήθηκε από την CG Connect ποια από τα έργα ή τις δραστηριότητές της της φέρνει τη μεγαλύτερη χαρά, λέει, εκπληκτικά, «Η κατάδυση είναι η πρώτη μου αγάπη. Όταν ήμουν δέκα χρονών, έγραψα ποιήματα για τη θάλασσα. Βρίσκω ειρήνη εκεί. Αγαπώ λοιπόν τα δύο άκρα – τη θάλασσα και τον αέρα.

Πηγή: www.acg.edu

Site: https://www.katerinasoldatou.com

Social media :

https://www.facebook.com/KaterinaSoldatouAerialDancing/

https://www.youtube.com/channel/UCmqSSADU4mK0se5TgSzh7ag

Leave a comment